Ti-ai imaginat vreodata cum ar arata cele mai frumoase paduri virgine din Europa, fara o mare rezervatie de ursi bruni?

Cum ar fi sa poti face fotografii cu ursi si cu puii lor, urmarind indeaproape fiecare miscare a lor, cand vin sa manance si sa-i poti filma/fotografia de la doar cativa centimetri distanta fara teama de a fi atacat?

Ei bine, desi pare incredibil acest lucru, chiar este posibil la Sanctuarul Ursilor din Zarnesti, care este cea mai mare rezervatie de ursi bruni din intreaga lume, sa fie una dintre cele mai dorite atractii turistice naturale ale Romaniei pentru mii de persoane din intreaga lume, fie ca e iarna, fie ca e vara. 

Si chiar daca ursii nu sunt printre animalele salbatice preferate, cu siguranta vei fi cucerit de joaca lor in apa, in natura, de tumbele lor, de puii de urs, fie privindu-i de pe un pod suspendat, fie dintr-un buncar subteran care ajunge pana in mijlocul tarcului…

Sigur, trebuie spus ca Sanctuarul Ursilor este mai mult decat un simplu obiectiv turistic important din Romania, ci este un proiect de salvare a ursilor captivi, nascut din dragoste de aceste animale, deoarece ursul brun european reprezinta o specie protejata de catre Conventia de la Berna.

Astfel, rezervatia de ursi bruni la Zarnesti se intinde pe 69 de hectare de padure de stejar, aici fiind adusi inclusiv ursi aflati in conditii mizere din Albania, Georgia si chiar Texas, de aceea orice vacanta in Romania ar trebui sa aiba inclusa neaparat o excursie si aici.

De la fata locului cu siguranta vei putea afla mai multe povesti interesante despre ursi, vei putea face cunostinta cu fiecare, caci au si nume, intr-un cuvant te vei putea bucura la maximum de un adevarat “safari”, dar unde nu vei vana decat cele mai spectaculoase fotografii cu care te vei putea mandri ani la randul in fata prietenilor, dar si a nepotilor. 

Tot despre Sanctuarul Ursilor din Romania, Mike Baker, directorul executiv al Asociatiei Internationale de Protectie a Animalelor a declarat despre sanctuar, ca “este un lider mondial, nu exista nimic asemanator in Europa sau in lume”, un motiv in plus ca sa te convingi, daca mai era nevoie, ca e pacat sa nu vezi si tu ceva unic. 

Putem include Sanctuarul Ursilor din Zarnesti in program in multiple forme de rezervare tururi la muzee, manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

INTREABA-TI PRIETENII

Intreaba-i si pe prieteni si pe cei dragi, daca vor sa te insoteasca intr-o astfel de desprindere de lume, o incarcare a bateriilor si o imbogatire culturalo-senzoriala, aratandu-le cum ii putem relaxa noi cei din Nicolas Experience Tours.

Pentru tururi experientiale concept, ce pot fi personalizate, trebuie doar sa intri in modulul de rezervari de vacante in Romania, Republica Moldova si chiar Bulgaria (dar pe arie limitata) si sa ne spui perioada si numarul de prieteni, cu care vrei sa te bucuri sau sa te distrezi si daca vrei excursii de o zi, excursii de doua zile sau mai multe si chiar tururi tematice, de genul:

Tururi istorice in Romania
Turul castelelor din Romania
Tururi aventura in Romania
Turul muzeelor din Bucuresti/ Romania
Turul manastirilor din Moldova Romania
Tururi de shopping in Romania
Tururi culinare in Romania
Tururi de litoralul Marii Negre
Turul lacurilor din Romania
Turul cascadelor din Romania
Tururi in Delta Dunarii
Tururi foto in Romania
Tururi medievale in Romania
Etc.

Venind aici vei intelege ce inseamna ultimele paduri virgine in Europa, rezervatii naturale de exceptie si de ce Printul Charles si-a cumparat atatea proprietati si sta atat de mult in Romania.

Vei afla si ce cauta marile vedete de cinema, cand vin sa filmeze in Romania, ce restaurante le plac si in ce fel de pensiuni prefera sa doarma cei ca Nicolas Cage.